Inleiding
In deze praktijkgerichte juridische nascholing komen kernpunten aan de orde over de uitvoering van de verplichtingen die volgen uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). De cursus is een basiscursus, bedoeld voor diegenen die zich bezighouden met bepaalde dienstverlening die onder de Wwft valt. De Wwft wordt op hoofdlijnen besproken.
Deze cursus is van belang voor accountants, omdat zij kennis moeten hebben van de Wwft om aan hun verplichtingen op basis van de Wwft te voldoen bij de uitoefening van hun dienstverlening. Ondanks dat de wet al geruime tijd bestaat, is de wet per 25 juli 2018 aangescherpt. De praktijk is dan ook gebaat bij een heldere en duidelijke uitleg van deze wet.
De nascholing bestaat uit vier blokken:
Blok A Inleiding
Blok B Cliëntenonderzoek
Blok C Meldingsplicht ongebruikelijke transacties
Blok D Toezicht
Doelstellingen
Na afloop van deze juridische nascholing:
– bent u op de hoogte van de betekenis van de in de wet gehanteerde termen;
– begrijpt u de risico’s die zich kunnen voordoen in de praktijk op basis van de Wwft;
– bent u in staat om op juiste wijze cliëntenonderzoek te verrichten;
– bent u in staat (mogelijke) ongebruikelijke transacties te signaleren en te melden.
Opmerking
Deze nascholing is in vier gedeelten (Blok A, B, C en D) door te werken. U zult per twee blokken circa 1,5 uur nodig hebben. U kunt het beste de nascholing, omwille van het tijdsbestek, in twee gedeelten doorwerken.
Criteria
U slaagt voor de eindtoets als u minimaal 6 van de 10 vragen juist hebt beantwoord. U kunt tweemaal herkansen.
Over de docent
Mr. dr. J.A. (Arnaud) Booij is partner en advocaat bij Booij Legal & Tax te Haarlem. Hij is gespecialiseerd in het oplossen van geschillen met de Belastingdienst en met de financiële toezichthouder (waaronder voor de Wwft). Sinds 2000 is hij werkzaam bij de Universiteit Leiden en verzorgt hij ook cursussen voor verschillende organisaties. De docent is ook mediator (MfN en IMI), oprichter van Tribute (International Tax Dispute Resolution) en redacteur van het Tijdschrift Formeel Belastingrecht.