Tijdens interactieve online Lunch & Learnsessies* bespreken experts in één uur de actuele ontwikkelingen en gevolgen op diverse vakgebieden. Elke sessie duurt 1 uur en per sessie betaal je slechts € 65,- per persoon excl. btw.
Per sessie levert het 1 PE-punt op. Mis je PE–punten voor jouw branche/beroepsvereniging? Neem dan contact met ons op.
De Lunch & Learnsessies zijn uitgesloten van kortingsacties en waardebonnen.
*De sessies worden gehouden via Zoom of Teams. Je zit thuis achter je laptop, je kunt vragen stellen en de docent is ‘live’ te zien en te horen.
Fiscale update corona noodpakket voor Q1 en Q2 van 2021
Het kabinet heeft eind januari weer een nieuw noodpakket bekend gemaakt voor Q1 en Q2 van 2021. Dit pakket wijkt af van de eerder aangekondigde maatregelen voor de eerste helft van dit jaar. Laat je in één uur weer helemaal bijpraten door Heleen Elbert.
Cursus inhoud
Coronamoe of niet, we hebben er helaas allemaal mee te maken. Omdat deze crisis voortduurt, heeft het kabinet eind januari weer een nieuw noodpakket bekend gemaakt. Dit pakket wijkt af van de eerder aangekondigde maatregelen voor de eerste helft van dit jaar.
Ben je al op de hoogte van de laatste aanpassingen? De laatste maatregelen bieden zelfs een oplossing voor de starters die in eerdere pakketten buiten de boot vielen. Begin maart wordt de nieuwe TONK regeling bekend gemaakt en er is van alles en nog wat geregeld op het gebied van de zelfstandigenaftrek, het gebruikelijk loon en de vaste reiskostenvergoeding.
Heb je het overzicht nog? Laat je tijdens deze Lunch & Learnsessie uitgebreid bijpraten door Heleen Elbert. Zij neemt je in een uur mee door het woud van regelingen en vertelt je de meest actuele stand van zaken. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen.
Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)
Maak kennis met de WHOA en leer wat deze wet voor de ondernemer en zijn accountant betekent. Je hoort aan welke eisen een schuldsanering moet voldoen en hoe je daar als accountant bij kunt ondersteunen. Deze training past prima in het curriculum van het verplichte PE-leerdoel continuïteit.
Cursus inhoud
Vanaf 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord van kracht. Deze wet maakt het mogelijk om voor ondernemers met (Corona)schulden een schuldsanering te laten bekrachtigen door de rechter, zelfs al is het merendeel van de schuldeisers niet akkoord met het voorstel.
Daarnaast heeft de WHOA grote impact op het vraagstuk van het beoordelen van de (dis)continuïteit bij het afgeven van een verklaring. De WHOA biedt ook kansen voor de MKB-accountant die de ondernemer wil ondersteunen bij het bieden van een nieuw toekomstperspectief.
Tijdens deze Lunch & Learnsessie maak je kennis met de WHOA, je leert wat de WHOA voor de ondernemer en zijn accountant betekent. Daarnaast leer je aan welke eisen een schuldsanering moet voldoen en hoe je daar als accountant bij kunt ondersteunen. Deze training past prima in het curriculum van het verplichte PE-leerdoel continuïteit.
Na afloop van deze sessie kun je met de ondernemer de belangrijkste ins- en outs van het al dan niet gebruikmaken van de WHOA bespreken. Je weet wat de attentiepunten zijn alvorens je een verklaring over mogelijke (dis)continuïteit kunt afgeven.
Aan de orde komen:
- Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de WHOA?
- Wat is er bijzonder aan de WHOA?
- Welke rollen kent de WHOA?
- De accountant als herstructureringsdeskundige (wat zijn de eisen)
- Waaraan moet een herstructureringsplan voldoen?
- Wat is de impact van de WHOA op het afgeven van een accountantsverklaring?
- Aandachtspunten van de NOCLAR en de VGBA
Forensische Accountancy in de dagelijkse accountantspraktijk
Een inspirerende en praktische Lunch & Learnsessie over hoe kantoren en professionals in het veld met fraudebestrijding omgaan. Vier ervaringsdeskundigen vertellen hoe zij deze maatschappelijke opdracht handen en voeten geven. We gaan met jou van gedachten wisselen over de uitdagingen, kansen en de praktijk.
Cursus inhoud
De maatschappij ziet het werk van accountants als een stempel van vertrouwen in een onderneming of organisatie. Actieve fraudebestrijding is een onderdeel van de taakstelling van accountants. Dat werd vorig jaar in de rapporten van de CTA en de MCA nog eens onderstreept.
Het actief vormgeven van forensische accountancy in de reguliere accountantspraktijk is echter een andere uitdaging voor grote accountancy’s dan voor kleinere full-servicekantoren en de meer gespecialiseerde boutiques.
in samenwerking met
AccountancyVanmorgen en EBBEN Partners organiseren een webinar van één uur over het invoeren van forensische accountancy-oplossingen in de accountantspraktijk. Vier ervaringsdeskundigen vertellen hoe zij deze maatschappelijke opdracht handen en voeten geven. Over die uitdaging, de kansen en de praktijk gaan we in dit webinar gedurende één uur van gedachten wisselen.
Een inspirerende en praktische Lunch- & Learnsessie over hoe kantoren en professionals in het veld met fraudebestrijding omgaan.
Schrijf je nu in
Hoe om te gaan met een verplichte deelname aan een pensioenregeling?
Ron Mulder vertelt je wanneer er sprake is van een verplichte aansluiting bij een pensioenfonds en of aansluiting met terugwerkende kracht kan. Je hoort waar je als personeels- of salarisadviseur op moet letten en in het bijzonder bij splitsing, fusie of overname.
Cursus inhoud
Wanneer is er sprake van een verplichte aansluiting bij een pensioenfonds? Kan aansluiting met terugwerkende kracht? Wat zijn de gevolgen voor werkgever en werknemer? Waar moet je als personeels- of salarisadviseur op letten en in het bijzonder bij splitsing, fusie of overname?
Onderwerpen
- Wet verplichte deelneming in een bedrijfstakpensioenfonds 2000
- Wet verplichte deelneming in een beroepspensioenregeling
- Verplichtstelling (werkingssfeer)
- Vrijstellings- en boetebesluit Wet Bpf 2000
Financieren in tijden van corona
Wil jij de ondernemer ondersteunen bij het vinden van de juiste financiering in tijden van corona? Laat je dan bijpraten door Jan Wietsma. Na afloop kun je je klanten op weg helpen bij hun financieringsvraagstukken. En je weet waar je extra aandacht aan kunt besteden het bij samenstellen van een jaarrekening.
Cursus inhoud
Hoe ondersteun je als accountant of adviseur de ondernemer bij het vinden van de juiste financiering in tijden van corona? Dat staat centraal in de Lunch & Learnsessie Financieren in tijden van corona. Tijdens deze sessie krijg je antwoorden op vragen als:
- Hoe kijken financiers aan tegen ondernemers die met nieuwe plannen komen?
- Welke eisen worden er gesteld aan een overbruggingsfinanciering?
- Welke regelingen helpen ondernemers met grote problemen
- Welke criteria hanteren financiers bij het verstrekken van een financiering en wat zijn de normen voor de belangrijkste ratio’s?
- Wanneer wordt een ondernemer overgedragen aan bijzonder beheer?
Na afloop ben je in staat om jouw klanten adequaat op weg te helpen bij hun financieringsvraagstukken. Daarnaast weet je waar je als accountant en adviseur extra aandacht aan kunt besteden bij het samenstellen van een jaarrekening.
Aan de orde komen:
- Een goede financieringsaanvraag, hoe ziet die er uit?
- Financiele ratio’s die worden gehanteerd voor het goedkeuren of afwijzen van een aanvraag
- Coronaregelingen die de ondernemer helpen bij het vinden van een financiering
- Bijzonder Beheer, wanneer krijgt mijn klant daar mee te maken en hoe kan ik hem dan toch blijven ondersteunen.
Schrijf je nu in